Elkészítés: A tésztához a lisztet összegyúrjuk a cukorral, a vajjal, egy csipet sóval és fél dl vízzel. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 30 percre betesszük a hűtőbe.
Közben a rebarbarát meghámozzuk, megmossuk, és 1,5 cm-es darabokra vágjuk. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, felaprítjuk.
A sütőt 200 C-ra előmelegítjük.
Kivajazunk egy cakkos szélű 24-26 cm átmérőjű gyümölcstortaformát. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és a formába nyomkodjuk úgy, hogy pereme is legyen. Az alját villával megszurkáljuk, rászórjuk a mogyorót, majd a rebarbarát és az epret, és a sütőben kb. 10 perc alatt elősütjük.
Az öntethez simára keverjük a cukrot, a pudingport és a tojásokat. Hozzáadjuk a tejszínt és a tejet, és az elősütött tortára locsoljuk. A sütőben további 30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
Tálaláskor a kivit meghámozzuk, szeletekre vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral. A torta tetejét a kiviszeletekkel, a tejszínhabbal, mandulaforgáccsal és mentalevelekkel díszítjük. Szeletelve kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre