Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres-rebarbarás üdítő

30 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rebarbaraszárak alsó és felső részét eltávolítjuk, majd lehántjuk a héjukat. Két szárat félreteszünk, a többit nagyon apróra vágjuk. A megmosott epret kicsumázzuk és feldaraboljuk, a mentát leöblítjük.
  2. Egy fazékban felforralunk 3 dl csapvizet a cukorral együtt. A feldarabolt rebarbarát és epret a szirupba szórjuk, majd hozzáadunk 3 ág mentát, és egyet forralunk rajta. Ezután lehúzzuk a tűzről, és állni hagyjuk kb. 15 percig. Végül a gyümölcsöket apró lyukú szűrőbe öntjük és finoman kinyomkodjuk. A lecsepegő levet felfogjuk.
  3. Egy üvegkancsóba néhány jégkockát dobunk. Rátöltjük a felfogott levet, majd felöntjük az ásványvízzel és összekeverjük. Az adagonként poharakba töltött üdítőt a félretett mentával, 1-1 szem eperrel és a félbevágott, keverésre is szolgáló rebarbaraszárakkal díszítjük. 

    A legjobb italok házilag >>> 

    Szörpök >>> 

    Epres finomságok >>> 

    Rebarbarás receptek >>> 

A kinyomkodott epres rebarbarát tetszés szerint használhatod pl. sütemények töltelékéhez vagy desszertekhez.

Ezek is érdekelhetnek

Friss