hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres-rebarbarás lepény

120 perc
bonyolult
megfizethető
20 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 1 dl langyos tej
  • 4 dkg friss élesztő
  • 10 dkg hideg vaj
  • 1 dl hideg tej
  • 2 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 ek rum
  • A morzsához:
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 1 tk őrölt fahéj
  • A tetejére:
  • 50-75 dkg eper
  • 50-75 dkg rebarbara
  • 10 dkg barna cukor

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk. A közepébe mélyedést fúrunk, belemorzsoljuk az élesztőt, és ráöntjük a langyos tejet. Megszórjuk egy kevés liszttel és hagyjuk, hogy kb. 10-15 perc alatt kissé felfusson. Ezután hozzáadjuk a felkockázott kockázott vajat, a hideg tejet, a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a rumot és a megmosott citrom lereszelt héját. Kézzel vagy a robotgép dagasztókarjával összedolgozzuk. Letakarjuk, és kb. 30 percre félretesszük.
  2. A morzsához a vajat langyosra olvasztjuk és összedolgozzuk a cukorral, a liszttel és a fahéjjal. Amikor összeállt, durvára reszeljük vagy kissé szétmorzsoljuk, és felhasználásig hűtőben tároljuk.
  3. Az élesztős tésztát sütőpapírral bélelt 30x20 vagy 41x30 cm-es tepsire tesszük, kinyújtjuk a tepsi nagyságának megfelelően, és további 20 percig pihentetjük.
  4. Megtisztítjuk az epret és a rebarbarát, majd nagyobb darabokra vágjuk. A tészta tetejére szórjuk, majd meghintjük a cukorral, és a 170 fokra előmelegített sütőben 35-50 percig sütjük. 

Megjegyzés

A sütési időt a tészta vastagsága befolyásolja. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss