Elkészítés: A tésztához a lisztet keverjük össze a sütőporral és egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a zsírt (vagy vajat), és kezdjük el összemorzsolni. Amikor mikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojást, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze.
Ezután nyújtsuk ki sütőforma nagyságúra a tésztát, majd béleljük ki vele az előzőleg kikent, kilisztezett sütőformát (én teflonos formában sütöttem, így azt nem kellett kikenni, és kilisztezni). Villával böködjük meg több helyen a tésztát, majd helyezzünk rá egy sütőpapírt, és töltsük fel nehezékkel. (pl. rizzsel, babbal...)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20 percig. Ezután vegyük le a tésztáról a nehezékkel megtöltött sütőpapírt, majd tegyük vissza a sütőbe, és kb. 10 perc alatt süssük szép világos színűre. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen a tésztát, mielőtt megtöltenénk a pudinggal.
A krémhez a tojások sárgáját keverjük habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. Ezután keverjünk hozzá egy kevés tejet, majd adjuk hozzá a pudingport, és keverjük simára. A maradék tejet tegyük fel melegedni, majd amikor már majdnem forr, állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a tojásos-cukros-pudingos keveréket. Ezután kevergetve addig főzzük, míg besűrűsödik.
A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a forró pudinghoz.
A kihűlt tésztába öntsük bele az elkészült pudingos krémet, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Amikor a pudingos krém teljesen kihűlt, rakjuk ki a tetejét félbevágott eperszemekkel, majd ízlés szerint csorgassuk meg olvasztott csokoládéval.
Tálalás előtt éles, vízbe mártott késsel szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.