hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres-pudingos piskóta

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az epres süti elkészítéséhez a pudingot egy kevés tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük egy lábasban. Hozzáöntjük a maradék tejet is és alacsony lángon, folyamatosan kevergetve puding sűrűségűre főzzük. Félretesszük, hagyjuk kihűlni, néha átkeverjük, hogy ne bőrösödjön be.
  2. Az epreket megmossuk, eltávolítjuk a szárát és félbevágjuk.
  3. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját kihabosítjuk a cukorral, hozzáadjuk a vaníliakivonatot, majd az olajat és a vizet. Ezután két adagban hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd egy fakanállal szép egyenletesen beleforgatjuk a tojáshabot is.
  4. Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt, 30x25 cmes tepsibe önjük a tésztát. A kihűlt pudingot egy teáskanállal foltokban a tésztára helyezzük. Az epreket vágott felükkel lefelé szintén a pudingos tésztára helyezzük. Kicsit bele is nyomhatjuk őket.

EPRES GYÜMÖLCSTORTA >>> 
EPRES TIRAMISU >>> 
EPRES-MASCARPONÉS TORTA >>> 

Ezek is érdekelhetnek