Az epres-pudingos piskóta tésztájához a pudingot kevés tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük egy lábasban. Hozzáöntjük a maradék tejet is, és alacsony lángon, folyamatosan kevergetve puding sűrűségűre főzzük. Félretesszük, hagyjuk kihűlni, néha átkeverjük, hogy ne bőrösödjön be.
Az epreket megmossuk, eltávolítjuk a szárat és félbevágjuk.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját kihabosítjuk a cukorral, hozzáadjuk a vaníliakivonatot, majd az olajat és a vizet. Ezután két adagban hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd egy fakanállal szép egyenletesen beleforgatjuk a tojáshabot is.
Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt, 30x25 cm-s tepsibe önjük a tésztát. A kihűlt pudingot egy teáskanállal foltokban a tésztára helyezzük. Az epreket vágott felükkel lefelé elosztjuk a pudingos tésztán. Kicsit bele is nyomhatjuk őket.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük a süteményt. Meghinthetjük porcukorral, és kockákra vágva kínáljuk.
Nézd meg videón, milyen egyszerűen készül az epres pugingos piskóta