Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres-pudingos piskóta

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pudingot egy kevés tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük egy lábasban. Hozzáöntjük a maradék tejet is és alacsony lángon, folyamatosan kevergetve pudingsűrűségűre főzzük. Félretesszük, hagyjuk kihűlni, néha átkeverjük, hogy ne bőrösödjön be.
  2. Az epreket megmossuk, eltávolítjuk a szárát és félbevágjuk.
  3. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját kihabosítjuk a cukorral, hozzáadjuk a vaníliakivonatot, majd az olajat és a vizet. Ezután két adagban hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd egy fakanállal szép egyenletesen beleforgatjuk a tojáshabot is.
  4. Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt, 30 x 25 cm-es tepsibe önjük a tésztát. A kihűlt pudingot egy teáskanállal foltokban a tésztára helyezzük. Az epreket vágott felükkel lefelé szintén a pudingos tésztára helyezzük. Kicsit bele is nyomhatjuk őket.
  5. Betoljuk a 180 fokos sütőbe és kb. 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült- e a piskóta. Kicsit hűlni hagyjuk, majd ízlés szerint porcukorral megszórva kínáljuk.

NÉZD MEG VIDEÓN IS, HOGYAN KÉSZÜL AZ EPRES-PUDINGOS PISKÓTA >>> 

EPRES GYÜMÖLCSTORTA >>> 

EPRES TIRAMISU >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss