Elkészítés: A tésztához egy tűzálló lábasban felmelegítem a vizet, beledobom a vajat, sózom. Ha már forrni kezd, leveszem takarékra a tüzet, beleöntöm a lisztet. Erősen keverem addig, amíg masszává nem áll össze az egész és egy picit nem serceg. Ekkor leveszem a tűzről, kicsit hűlni hagyom.
Most jön a keményebb része: egyesével belekevergetem a tojásokat. Ezt néha fakanállal, néha a könnyebb utat választva elektromos keverővel szoktam. Lényeg, hogy egynemű masszává álljon össze.
A sütőt alsó-felső állásra veszem, és 200 fokra melegítem. A tésztát nyomózsákba kanalazom, egy tepsit kibélelek sütőpapírral. majd pingponglabdányi halmokat nyomok a tésztából. Ha kész, vizes ujjal formázom, lekerekítem. A tésztagolyókat barnulásig sütöm.
Közben a krémhez a tejszínt kikeverem a mascarponéval, cukorral, lehet likőrrel, citromhéjjal, citromlével ízesíteni.
A töltelékhez a pudingot a szokásosnál sűrűbbre főzöm. Hűlni hagyom.
Az epreket megmosom, félbevágom.
A megsült, kihűlt tésztagolyókat félbevágom, majd megtöltöm pudinggal, belehelyezem az epret, majd a tál aljára teszem. Egy rétegben pakolom le a profiterolokat, majd leöntöm a tejszínes mascarponekrémmel. Eperrel díszítem, fél napot hűtőben tárolom, amíg össze nem érnek az ízek.