Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és vajazzunk ki egy 28 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.
Egy nagy tálban keverjük össze a kukoricadarát, a lisztet, a kenyérmorzsát és a cukrot, adjuk hozzá a fahéjat és a sót. Egy másik tálban keverjük össze a folyékony hozzávalókat: a tejet, a tojásokat, a mézet, valamint az olívaolajat. A száraz hozzávalókhoz csurgassuk apránként a folyékony keveréket, és alaposan dolgozzuk össze. Ezután keverjük bele a reszelt citromhéjat, az apróra vágott aszalt epret, valamint a negyedekre vágott epret.
Öntsük a kivajazott tortaformába a keveréket, és 50 perc alatt süssük készre. Tartsuk szemmel, félidőben ajánlatos egy alufóliadarabbal lefedni a tetejét a süteménynek, ha látjuk, hogy már a széle kezd barnulni - nehogy megégjen.
Langyosan tálaljuk, meghintve porcukorral.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre