Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres pitetorta

60 perc
bonyolult
átlagos
12 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 db tojássárgája
  • 5 dkg porcukor
  • 1,2 dl tejszín
  • 1 csipet só
  • A krémhez:
  • 3 dl tej
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 tasak vaníliaízű pudingpor
  • 25 dkg túró
  • 1 db tojásfehérje
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 30 dkg eper
  • 1 tasak színtelen tortazselé
  • sütőpapír
  • száraz bab (a vaksütéshez)

Elkészítés

1.

A lisztben elkeverjük a sót. Hozzáadjuk a vajat, a tojássárgáját, a porcukrot, a tejszínt. Tésztává dolgozzuk, amit fóliába tekerünk, és fél óráig a hűtőben pihentetjük.

2.

A tésztát kör alakúra nyújtjuk. Egy 30 cm átmérőjű pitesütő formába tesszük, majd megszurkáljuk. Befedjük sütőpapírral, és rárakjuk a nehezéket, pl. szárazbabot (ez az úgynevezett vaksütés). Előmelegített sütőben 15 perc alatt elősütjük, aztán eltávolítjuk a nehezéket és a sütőpapírt.

3.

A tejből, a cukorból és a pudingporból krémet főzünk. A túrót elkeverjük a tojásfehérjével és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a kihűlt krémet. A masszát a tesztára kenjük, és 180 fokon 20 percig sütjük.

4.

A megtisztított és megmosott eperszemeket szorosan egymás mellé rakjuk a torta tetejére. A tortazselét elkészítjük, bevonjuk vele a sütit, és kb. 2 órára a hűtőbe tesszük, hogy a zselé megdermedjen.

Ezek is érdekelhetnek

Friss