Elkészítés: A 6 tojás sárgáját a vajjal és a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és citrom levét. Összekeverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a lisztet. Utána óvatosan hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét, egyneművé dolgozzuk finoman. Az így kapott tésztát lisztezett tepsibe öntjük.
A megmosott epret 1/3-2/3 arányban elosztjuk (lehetőleg az 1/3 részben egyforma eprek legyenek). Az epreket félbevágjuk, és 2/3 részét beleszórjuk a tepsiben lévő masszába. Előmelegített sütőben, lassú tűzön 30-35 percig sütjük.
Ha kihűlt, a maradék epret szépen a tetejére helyezzük, és porcukorral meghintve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre