Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres-mascarponés piskótatekercs

60 perc
rafinált
költséges
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a cukrot elfelezzük, felét a sárgájához felét a fehérjéhez adjuk, majd mindkettőt habosra verjük.
  2. A sütőporos lisztet, a sárgájába szitáljuk, közben folyamatosan keverjük, végül a felvert tojáshabot lazán belekeverjük. Kipapírozott tepsibe simítjuk a tésztát. Kb. 10 percig sütjük, és melegen a papírral együtt feltekerjük, hagyjuk hűlni. Ha kihűlt kitekerjük, megkenjük az eperlekvárral, majd ismét feltekerjük.
  3. Szétválasztjuk a tojásokat,a sárgájához adjunk 10 dkg cukrot és addig verjük habosra, míg ki nem fehéredik.Egy másik tálban a fehérjét a többi cukorral habosra keverjük, ezután hozzáadjuk a sárga masszához. Hozzáadjuk az átszitált lisztet és kakaóport, végül az olajat.
  4. Egy nagyobb méretű püspökkenyérformát kivajazunk és kilisztezzünk. A piskótatekercset akkorára vágjuk hogy hosszában elférjen benne. A kakaós massza felét a formába öntjük, majd óvatosan beletesszük a piskótatekercset és a maradék masszával befedjük.
  5. Előmelegített sütőbe (170 fok) toljuk és kb 35 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha megsült hagyjuk kihűlni, majd tálcára borítjuk.
  6. A habtejszín a cukorral habosra verjük, és közben hozzáadagoljuk a mascarponét. A kém felével bekenjük a süteményt, a másik felét ételfestékkel színezzük és ezzel is bevonjuk a süteményt úgy hogy közben kicsit összekeverjük a fehér krémmel így egy picit cirmos lesz. Friss eperszemekkel díszítjük. Hűtőben tartjuk tálalásig.

még több csokis recept >>>

EPRES RECEPTEK TENGERE >>> 

MASCARPONE, A KRÉMES CSODA >>>

Megjegyzés

Ez a finom tavaszi sütemény akkor igazán látványos, mikor felszeleteljük. A vendégeink nem fognak csalódni ha ezzel várjuk őket. - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek

Friss