Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres-mascarponés leveles kocka

30 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát 6 egyforma kockára vágjuk. Ezután a tészta szélétől kb. 1,5 cm-re egy éles késsel belevágunk egy kört, vigyázva, hogy ne vágjuk át teljesen.
  2. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és mindegyik közepét villával néhány helyen megszurkáljuk. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd 15-20 perc alatt pirosra sütjük.
  3. A mascarponét krémesre keverjük ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral, a tejszínnel, a citrom kifacsart levével és lereszelt héjával.
  4. A teljesen kihűlt tésztákba belekanalazzuk a mascarponés krémet, majd kirakjuk a tetejét megmosott, szárazra törölt és félbevágott eperszemekkel.

Megjegyzés

A tésztát közvetlenül tálalás előtt töltsük meg a krémmel, nehogy eláztassa. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss