hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres-mangós chutney

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • 25 dkg eper
  • 1 db érett mangó
  • 2 ek barna cukor
  • 1 db lime (reszelt héja és leve)
  • A csokicsipkéhez:
  • 2,2 dkg vaj
  • 1 tk tej
  • 0,75 dkg liszt
  • 2,5 dkg porcukor
  • 0,25 dkg kakaópor
  • A díszítéshez:
  • 1,5 dl tejszín
  • 5 dkg pisztácia

Elkészítés

  1. Az epret megmossuk, felaprítjuk nagyobb darabokra. A mangót meghámozzuk és nagyon pici darabkákra felvágjuk. A cukrot felolvasztjuk és megkaramellizáljuk.
  2. Ha a cukor elkészült, a lime levét és héját, valamint az epret is hozzáadjuk. 2 percig főzzük. A mangót is beletesszük és 10-15 percig lassú tűzön összefőzzük. Hűtőbe tesszük.
  3. A csipkéhez előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A vajat és a tejet felmelegítjük - épp csak melegítjük, nem forraljuk fel. A lisztet, a porcukrot és a kakaóport összekeverjük egy edényben. Erre ráöntjük a vajas keveréket és összedolgozzuk.
  4. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A kész masszából nagyobb halmokat teszünk a sütőpapírra, kicsit elterítjük egy kanál segítségével. Betesszük a sütőbe 8-12 percre. Amint elkészült, hideg helyre tesszük.
  5. A tejszínt kemény habbá verjük. A pisztáciát felaprítjuk. Egy szép tálkába kanalazunk az epres keverékből. A tejszínhabbal dekoráljuk, megszórjuk pisztáciával. Végül egy csokis csipkét is ráhelyezünk.

Nézd meg az elkészítését videón is! >>> 

CSOKOLÁDÉS TARTOCSKA>>> 

MÁKOS-CITROMOS TORTÁCSKA>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss