Epres lusta asszony rétese

80 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A vajat felolvasztjuk, majd megkenjük vele a tepsit. (Én sütőpapírt is tettem a tepsibe, így értelemszerűen a sütőpapírt kentem meg az olvasztott vajjal.)
  2. A lisztet keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a porcukort, a vaníliás cukrok, a sütőport és szódabikarbónált, a sót, majd alaposan összekeverjük.
  3. lisztes keverék felét egyenletesen beleszórjuk a vajjal kikent, 22x32 cm-es tepsibe, a maradékot pedig félretesszük.
  4. A tepsiben lévő lisztes keverékre egyenletesen rámorzsoljuk a túrót, majd ízlés szerint megszórjuk a feldarabolt eperrel.
  5. Ezután megszórjuk ízlés szerint őrölt fahéjjal és a vaníliás cukorral, majd egyenletesen rászórjuk a maradék lisztes keveréket.
  6. A tojásokat tálba ütjük, kicsit felverjük, majd hozzáadjuk a tejet, és simára keverjük. Ráöntjük a liszt tetejére, lehetőleg úgy, hogy mindenhova kerüljön belőle, majd rácsipkedjük a vajat. Ezután villával kicsit megmozgathatjuk, hogy mindenhol befedje a tojásos-tejes keverék a lisztet.
  7. Légkeverésen 170 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, majd addig sütjük (kb. 50 perc), amíg szép aranybarna lesz a sütemény teteje.
  8. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni. (Amennyiben sütőpapírt is tettünk a tepsibe, akkor pár perc után, a papírral együtt emeljük át egy rácsra, és úgy hűtsük ki teljesen.)

Nézd meg videón, hogyan készül az epres lusta asszony rétese

 

Megjegyzés

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a süteményt porcukorral, szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss