A vajat felolvasztjuk, majd megkenjük vele a tepsit. (Én sütőpapírt is tettem a tepsibe, így értelemszerűen a sütőpapírt kentem meg az olvasztott vajjal.)
A lisztet keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a porcukort, a vaníliás cukrok, a sütőport és szódabikarbónált, a sót, majd alaposan összekeverjük.
A lisztes keverék felét egyenletesen beleszórjuk a vajjal kikent, 22x32 cm-es tepsibe, a maradékot pedig félretesszük.
A tepsiben lévő lisztes keverékre egyenletesen rámorzsoljuk a túrót, majd ízlés szerint megszórjuk a feldarabolt eperrel.
Ezután megszórjuk ízlés szerint őrölt fahéjjal és a vaníliás cukorral, majd egyenletesen rászórjuk a maradék lisztes keveréket.
A tojásokat tálba ütjük, kicsit felverjük, majd hozzáadjuk a tejet, és simára keverjük. Ráöntjük a liszt tetejére, lehetőleg úgy, hogy mindenhova kerüljön belőle, majd rácsipkedjük a vajat. Ezután villával kicsit megmozgathatjuk, hogy mindenhol befedje a tojásos-tejes keverék a lisztet.
Légkeverésen 170 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, majd addig sütjük (kb. 50 perc), amíg szép aranybarna lesz a sütemény teteje.
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni. (Amennyiben sütőpapírt is tettünk a tepsibe, akkor pár perc után, a papírral együtt emeljük át egy rácsra, és úgy hűtsük ki teljesen.)
Nézd meg videón, hogyan készül az epres lusta asszony rétese