hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres-mascarponés jégkrémszelet

120 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A kekszes alaphoz:
  • 18 dkg omlós keksz
  • 15 dkg omlós kakaós keksz
  • 15 dkg margarin
  • Az epres-krémsajtos jégkrémhez:
  • 40 dkg eper
  • 2 dl zsíros habtejszín
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 50 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 40 dkg vaníliás jégkrém

Elkészítés

  1. A kétféle kekszet egy tálba tesszük, és kézzel alaposan összemorzsoljuk (aprítógéppel is felapríthatjuk). A margarint felolvasztjuk, majd a morzsalékos kekszhez adjuk, és alaposan összekeverjük.
  2. Egy 20x30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral vagy fóliával, úgy, hogy túllógjon a széleken.Beleöntjük és egyenletesen ellapogatjuk benne a margarinnal összekevert kekszet.hűtőbe tesszük, amíg elkészítjükaz epres krémet.
  3. Az epret alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd botmixerrel pépesítjük. Egy szitán átszűrjük, hogy a magok nekerüljenek bele, és szép selymes legyen.
  4. A tejszínt és a fehér csokoládét gőzfürdő fölött, állandó kevergetés mellett összeolvasztjuk, majd levesszük a gőzfürdőről, és félretesszük, hogy kihűljön.
  5. A jégkrémet kivesszük a fagyasztóból, és hagyjuk kicsit meglágyulni. (Annyi idő elég lesz, ameddig a többi hozzávalót robotgéppel összekeverjük.)
  6. A mascarponét, a porcukrot és a vaníliás cukrot egy keverőtálba tesszük, majd robotgéppel simárakeverjük.Hozzákeverjük a pépesített epret, majd a felolvasztott csokoládés tejszínt is. Végül állandó keverés mellett, kanalanként hozzáadjuk a jégkrémet is. Addig keverjük, amíg teljesen sima krémet kapunk.
  7. Vegyük kivesszük a hűtőből a kekszes alapot,és ráöntjük az epres-krémsajtos-jégkrémes keveréket.A fagyasztóba tesszük pár órára vagy egy napra, hogy teljesen megdermedjen.
  8. Tálalás előtt a fagyasztóból kivéve éles, vízbe mártott késsel ízlés szerint felszeleteljük. Ezután a sütőpapír segítségével kiemeljük a tepsiből, majd reszelt csokoládéval és félbevágott eperszemekkel díszítjük a szeletek tetejét. 

Megjegyzés

A fagyasztóban akár 1-2 hónapig is tárolhatjuk felszeletelve, de tálalás előtt kb. 10 perccel érdemes kivenni, hogy kissé lágyuljon a krém, és ne legyen olyan vad hideg. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek