A kétféle kekszet egy tálba tesszük, és kézzel alaposan összemorzsoljuk (aprítógéppel is felapríthatjuk). A margarint felolvasztjuk, majd a morzsalékos kekszhez adjuk, és alaposan összekeverjük.
Egy 20x30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral vagy fóliával, úgy, hogy túllógjon a széleken.Beleöntjük és egyenletesen ellapogatjuk benne a margarinnal összekevert kekszet.A hűtőbe tesszük, amíg elkészítjükaz epres krémet.
Az epret alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd botmixerrel pépesítjük. Egy szitán átszűrjük, hogy a magok nekerüljenek bele, és szép selymes legyen.
A tejszínt és a fehér csokoládét gőzfürdő fölött, állandó kevergetés mellett összeolvasztjuk, majd levesszük a gőzfürdőről, és félretesszük, hogy kihűljön.
A jégkrémet kivesszük a fagyasztóból, és hagyjuk kicsit meglágyulni. (Annyi idő elég lesz, ameddig a többi hozzávalót robotgéppel összekeverjük.)
A mascarponét, a porcukrot és a vaníliás cukrot egy keverőtálba tesszük, majd robotgéppel simárakeverjük.Hozzákeverjük a pépesített epret, majd a felolvasztott csokoládés tejszínt is. Végül állandó keverés mellett, kanalanként hozzáadjuk a jégkrémet is. Addig keverjük, amíg teljesen sima krémet kapunk.
Vegyük kivesszük a hűtőből a kekszes alapot,és ráöntjük az epres-krémsajtos-jégkrémes keveréket.A fagyasztóba tesszük pár órára vagy egy napra, hogy teljesen megdermedjen.
Tálalás előtt a fagyasztóból kivéve éles, vízbe mártott késsel ízlés szerint felszeleteljük. Ezután a sütőpapír segítségével kiemeljük a tepsiből, majd reszelt csokoládéval és félbevágott eperszemekkel díszítjük a szeletek tetejét.
A fagyasztóban akár 1-2 hónapig is tárolhatjuk felszeletelve, de tálalás előtt kb. 10 perccel érdemes kivenni, hogy kissé lágyuljon a krém, és ne legyen olyan vad hideg. - kgizike
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!