Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres krémes

60 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az epres krémes elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgáját és összedolgozzuk.
  2. Ezután hozzáadjuk a sütőport, majd kanalanként a lisztet. Óvatosan összedolgozzuk és a masszát csatos (szögletes) formába öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük és kb. 25 perc alatt megsütjük.
  3. A kisült piskótát kihűtjük, majd elkészítjük a krémet. A tejszínhez hozzáadjuk a habfixálót és kemény habbá verjük. A tejszínhabot ráhalmozzuk a piskótára, majd a tetejére félbevágott epret helyezünk.
  4. A tortazselét meleg vízben feloldjuk, kicsit kihűtjük vigyázva, hogy még ne kössön meg, és a gyümölcsökre öntjük. Fogyasztás előtt a hűtőbe tesszük néhány órára. 

Megjegyzés

Télen - nyáron kedvenc. - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek

Friss