Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres-krémes csillagok

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 5 tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál olaj
  • kevés piros ételfesték
  • A krémhez:
  • 1 csomag főzés nélküli vaníliás krémpor
  • 3 dl tej
  • A tetejére:
  • 2 dl cukrozott habtejszín
  • 30 dkg friss eper

Elkészítés

Elkészítés: Az 5 tojásból hagyományos módon piskótát készítünk, sütés előtt a piskótamasszához keverünk egy kevés piros ételfestéket. Egy 25 cm x 35-cm nagyságú sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben megsütünk.

A vaníliás krémport a hideg tejjel elkeverjük, majd robotgép segítségével krémes állagúra keverjük, és egyenletesen elsimítjuk a kihűlt piskótán. A tejszínt kemény habbá verjük, és a vaníliás krémre kenjük.

Csillag alakú kiszúróval csillagokat készítünk, és minden csillag tetejére teszünk 1-1 epret.

Ezek is érdekelhetnek

Friss