hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres-kókuszos-pudingos kocka (bögrés)

45 perc
egyszerű
költséges
10 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 1,5 pohár liszt (30 dkg)
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 db tojás
  • 1 pohár cukor (20 dkg)
  • 2 kis doboz kefír
  • 0,5 pohár olaj (1,5 dl)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 ek kókuszreszelék
  • 1 csipet só
  • A pudingohoz:
  • 2 db kókusz vagy tejszín ízű pudingpor
  • 8 dl tej
  • 6 ek cukor
  • pár csepp kókuszaroma
  • 4 ek kókuszreszelék
  • 20 dkg eper
  • A tetejére:
  • 3 dl habtejszín (cukrozott)
  • 3-4 ek kókuszreszelék
  • 10 db eper (a díszítéshez)
  • 0,5 tábla étcsoki
  • 2 tk olaj

Elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A cukrot felét a sárgájához adjuk, a másik felét a fehérjéhez teszünk, és kemény habbá verjük. A sárgáját fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját is, és alaposan összekeverjük. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjehabot is.
  2. A pudingport felfőzzük a tejjel, a cukorral a kókuszaromával és a kókuszreszelékkel, majd lehűtjük.
  3. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd foltokban rákanalazzuk a pudingos krémet. Végül egyenletes rászórjuk a feldarabolt epret. Előmelegített sütőben 160 fokon 25 perc alatt megsütjük.
  4. Ha kihűlt a tészta, a keményre felvert tejszínhabba keverjük a kókuszreszeléket, majd rákenjük a sütemény tetejére. A félretett eprekkel díszítjük.
  5. Az étcsokit mikróban felolvasztjuk, elkeverjük benne az olajat, majd zacskóba töltjük, aminek levágjuk a sarkát. Végül a csokival becsíkozzuk a sütemény tetejét.

Megjegyzés

Mérőnek egy 315 g-os poharat használhatunk.

Egyszerű elkészíteni, mutatós és nagyon finom desszert. - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek

Friss