hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres képviselőfánktorta mandulakrokanttal

60 perc
egyszerű
megfizethető
5 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 5 dkg vaj
  • 1,3 dl víz
  • 1 csipet só
  • 12,5 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • A krémhez:
  • 25 dkg eper
  • 4 ek cukor
  • 1 tk citromlé
  • 2 dl tejszín
  • A mandula krokanthoz:
  • 5 dkg cukor
  • 1 tk vaj
  • 1 ek mandulapehely
  • A díszítéshez:
  • 5 szem eper

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 °C - ra. Egy 18 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát pedig kivajazzuk és behintjük liszttel.
  2. A vizet a sóval felforraljuk, hozzáadjuk a vajat, majd amikor a vaj elolvadt hozzáadjuk a lisztet és addig kavargatjuk, amíg a massza el nem válik az edény oldalától (kb 2-3 perc).
  3. Ezután kissé lehűtjük és a meleg masszához egyesével hozzáadjuk a tojásokat és robotgéppel összedolgozzuk.
  4. A masszát nyomózsákba töltjük, majd  fél cm-es távolságra, körkörös csíkokat húzunk a forma aljába, majd betesszük a sütőbe.
  5. 10 perc után lejjebb vesszük a hőfokot 175 °C - ra és kb 25-30 percig sütjük.
  6. Az epret megmossuk, feldaraboljuk, egy serpenyőbe tesszük és szószos állagúra főzzük. A cukrot karamellizáljuk, majd hozzákeverjük a vajat és összeforgatjuk a mandulával.
  7. Sütőpapírra kenjük és ha megszilárdult, apróbb darabokra törjük. A tejszínt felverjük, összeforgatjuk az eperszósszal, majd a kihűlt tészta tetejére simítjuk. A félbevágott eperszemekkel díszítjük és megszórjuk a mandula krokanttal. 

Ezek is érdekelhetnek