A tésztához egy lábosba öntünk 1,5 dl vizet, és beletesszük a vajat. Felforraljuk, majd gyors mozdulatokkal hozzákeverjük a lisztet.
A simára kevert tésztát 5 percig hagyjuk hűlni, majd egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat. Akkor jó, ha fényes a felülete.
Sütőpapírral bélelt tepsibe 8 db kis kupacot halmozunk belőle. 220 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd mindet megfordítjuk, és további 5 percig sütjük. Sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni őket.
A tejet sűrűre főzzük a pudingporral és a cukorral. Hagyjuk kihűlni, majd óvatosan hozzáforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt. A megtisztított epret apró kockákra szeljük. A tészták felső harmadát levágjuk, az alsó részükbe kanalazunk a tejszínes krémből, a gyümölcsöt elosztjuk rajtuk, majd visszahelyezzük a kalapjukat. A süteményeket néhány órán keresztül pihentetjük. A tetejüket kevés porcukorral meghintjük, és tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre