Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres-kekszes pohárkrém

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A kekszes réteghez:
  • 10 dkg zabkeksz
  • 4 dkg vaj
  • A krém:
  • 50 dkg mascarpone
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg porcukor
  • 1/2 db citrom leve
  • 1 db vaníliarúd kikapart magjai
  • Az epres réteghez:
  • 40 dkg eper
  • 1-2 ek porcukor
  • 1/2 db citrom leve

Elkészítés

  1. A kekszet ledaráljuk, a vajat megolvasztjuk, majd összekeverjük őket.
  2. A krémhez a mascarponét, a tejfölt, a porcukrot, a citromlevet és a vaníliarúd kikapart magjait alaposan kikeverjük.
  3. Az epreket felkockázzuk és elkeverjük a citromlével, valamint a cukorral.
  4. 4 pohár aljában elosztjuk a krémet, rárakjuk a kekszes réteget, majd az epret. Megint egy sor krémet rakunk rá, majd kekszréteget és a tetejére a friss epret. Így járunk el a többi 3 pohárral is.
  5. Fél órára hűtőbe tesszük, majd rögtön kínáljuk, hogy a kekszréteg ropogós maradjon. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss