A megtisztított és feldarabolt epret, a cukorral és a citromlével egy lábasba tesszük és addig főzzük amíg a szemek össze nem esnek, azután egy botmixerrel az egészet pürésítjük, majd hozzákeverjük a dzsem fix-et és még pár percig főzzük.
A sütőt 180 fokra melegítjük, egy 20x30 cm - es tepsibe sütőpapírt fektetünk.
A tésztához a tojást, a cukorral, a vajjal és a lekvárral (amit a töltelékhez készítettünk) kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a sütőporos, kakaós lisztet és a tejet. A masszát a tepsibe simítjuk és kb. 20 - 25 perc alatt - tűpróbáig - sütjük.
Ha a tészta megsült, rácsra borítva kihűtjük, azután hosszában kettévágjuk. A tészta egyik felét megkenjük eperdzsemmel, majd ráborítjuk a másik tésztarészt.
A tetejére a tejszínt a cukorral felforrósítjuk, majd beletördeljük a csokoládét és sima krémmé keverjük. Megvárjuk amíg a krém egy kicsit megdermed, majd rásimítjuk a sütemény tetejére. 1 - 2 óra hűtés után kockákra vágva kínáljuk.