Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres-joghurtos torta (gluténmentes)

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tortalaphoz:
  • 4 tojás
  • 4 kanál rizsliszt (ha nem diétás, akkor sima rétesliszt), vagy 3 kanál rizsliszt és 1 kanál darált mandula
  • 4 kanál cukor
  • 1 csipet sütőpor
  • A joghurthabhoz:
  • 3 pohár natúr joghurt
  • 6 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 csomag zselatin fix
  • 3 kanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 marék eper
  • A díszítéshez:
  • pár szem eper
  • mentalevél

Elkészítés

Elkészítés: A tortalapot most nagyon vékonyra készítettem, mert a joghurtos rész a lényeg. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, félidőben hozzáadjuk a sót. Ha kemény a hab, lassan adagoljuk a cukrot, majd ugyancsak lassan egyenként a tojások sárgáját, a legvégén pedig a sütőporral elkevert lisztet. Egy kikent (én kevés olajjal szoktam), aljában sütőpapírral kibélelt formába öntjük (jelen esetben kis tepsi és a hozzávalók aránya is ehhez mért). Érdemes csatos tepsit vagy tortaformát használni.

180 fokos előmelegített sütőben kezdjük el sütni, majd pár perc múlva visszavesszük 160-170 fokra. Sütési idő kb. 18-20 perc. Hagyjuk hűlni.

Aki nem zselés párti, csukja be a szemét :)))) A joghurtos részre, számoljunk legalább 4-5 óra dermedési időt. A habot a habfixálóval leírás szerint felverjük. A joghurtokat robotgéppel, legalább 1 percen át keverjük össze, a cukrokkal (azt mindenki ízlése szerint adagolhatja) és a zselatinnal. A habot és a joghurtot egy nagyobb kanállal óvatosan összekeverjük, majd hozzáadjuk a négybe vágott kisebb epreket is. Keverjünk még rajta egyet vagy kettőt, hogy az eper egy kicsit kiengedjen a levéből, és ezzel is ízesítse a joghurtos részt.

Ezután az egészet öntsük a piskótára, igazgassuk meg, majd irány a hűtő. Ha megdermedt, ízlés szerint díszíthetjük. Tálalásig hűtőben tartsuk, majd utána is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss