Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres joghurtfagyi gép nélkül

MME MME
180 perc
egyszerű
átlagos
10 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A joghurtos eperfagyihoz a citromfűlevelet nagyon finomra vágjuk, majd összekeverjük a joghurttal és a mézzel. A tejszínt keményre felverjük, és a habot a joghurtos keverékbe forgatjuk. A masszát egy hosszúkás 1 l-es formába töltjük, és a fagyasztóba tesszük 1 órára.
  2. Közben az epret megmossuk, kicsumázzuk és apróra kockázzuk. A fagyos joghurtmasszát kívülről befelé haladva jól átkeverjük egy villával. Beleforgatjuk az eperkockát, majd visszatesszük a fagyasztóba 30 percre. Végül újból átkeverjük, és legalább 3 óra hosszat fagyasztjuk.
  3. A joghurtmasszát fogyasztás előtt 15 perccel áttesszük a normál hűtőtérbe. Végül fagylaltkanállal kelyhekbe adagoljuk, vagy a formából tálra borítjuk és felszeleteljük. 

Ajánljuk még:

 


Ezek is érdekelhetnek

Friss