Elkészítés: 1. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Béleljünk ki sütőpapírral 2 darab 22 cm átmérőjű, szétnyitható tortaformát.
2. Mérjük ki a lisztet, a kukoricalisztet és a sütőport egy keverőtálba.
Keverjük ki habosra a vajat 10 dkg cukorral. Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét tegyük félre későbbre, a sárgáját pedig keverjük a cukros vajhoz. Óvatosan forgassuk hozzá a lisztes keveréket, majd adjuk hozzá a vanília-kivonatot, és a tejjel lazítsuk fel a tésztát. Osszuk el egyenlően a keveréket a 2 tortaformába.
3. Verjük fel a tojásfehérjéket, amíg a hab lágy csúcsokat nem vet, majd fokozatosan adjuk hozzá a maradék 20 dkg cukrot. Kenjük a tojáshabot a két torta tetejére, és végül mindkettőt szórjuk meg a szeletelt mandulával.
4. Süssük 30-35 percig, amíg a mandulapöttyös habcsók teteje szép aranybarna nem lesz. Hagyjuk a tortákat a formában kihűlni, és csak akkor nyissuk ki, amikor már az összeállításnál tartunk.
5. Verjük habbá a tejszínt. Pucoljuk meg, majd daraboljuk fel a földiepret. Fektessük az egyik tortát nagyobb lapostányérra vagy tortaállványra, halmozzunk rá a tejszínhabot, kissé belenyomkodva pakoljuk meg az eperdarabokkal, végül fektessük rá a másik tortát is. Kicsit nyomjuk össze, hogy jobban egyben maradjon.