Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagyományos epres gyümölcstorta

60 perc
egyszerű
megfizethető
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kemény habbá verjük a tojások fehérjét a cukorral, majd a tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk, és tovább verjük. Hozzákeverjük a lisztet, végül a megolvasztott, de nem meleg margarint.
  2. A kész tésztát egy margarinnal kikent, 29 cm átmérőjű sütőformába öntjük, és 175 fokora előmelgített sütőben aranybarnára sütjük, majd kihűtjük.
  3. A pudingot felfőzzük, és langyosra hűtjük, majd a kihűlt tésztára kenjük. A hűtőbe tesszük addig, amíg a puding megdermed, majd kirakjuk a megmosott, megtisztított, felszeletelt eperrel.
  4. A zselatint 3 dl vízben, a citromlével ízesítve a cukorral feloldunk, kevergetve kihűtjük, amikor kocsonyásodni kezd, a torta tetejére öntjük. Jól lehűtjük, keményre vert tejszínhabbal díszítjük, és tálaljuk.

Ajánljuk még:

10+2 VILLÁMGYORS EPRES DESSZERT, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD! >>> 

11 KRÉMES ÉS ÉDES EPRES DESSZERT SÜTÉS NÉLKÜL >>> 

6 BRUTÁLISAN FINOM RAKOTT SÜTI EPERREL - PRÓBÁLD KI MINDET! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss