Mindmegette.hu
Kinyomtatom
Elküldöm
Mentés
Értékelem
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Kiszállt a nő a kocsijából a gyorsétteremnél, a következő pillanatban sikítva rohanhatott utána
Veszélyben van közel egymillió autó
Aszódi gyilkosság: Rettegtek az apjuktól a meggyilkolt lányok
Aszódi tragédia: Rettegtek az apjuktól a meggyilkolt lányok, Júlia a húgát akarta megvédeni
Kitálalt a bennfentes: nagy a baj Meghan és Harry között
Tiltakoznak a termelők
A leggyorsabb magyar nő már negyedikesként verte a nyolcadikos fiúkat
A tökéletes hétvégi ebéd: sajtos-tejfölös rakott csirkemell minden jóval
3000 tonna Kinder termék ment a kukába a szalmonella-botrány után
Berki Krisztián tudta jól, hogy baj lehet: halála előtt kezdett életmódváltásba
A gluténmentes kenyér titka: így lesz pihe-puha és tökéletes
Recept
MME
Cikk
A pesto íze és illata semmihez sem hasonlítható, a mediterrán konyháért rajongók szerint egyenesen ellenállhatatlan. Egyszerű elkészíteni, de ha nem használjuk fel azonnal, könnyen megbarnulhat. Eláruljuk, mit kell tenned, hogy tovább megőrizze élénk színét.
Recept válogatás
Minden mélyhűtőben akad fél kiló csirkemáj. Kiadós, egyszerűen és sokfélén elkészíthető. Csavarhatjuk szalonnába, tehetjük rizottóba, levesbe, resztelve, sütve is elkészíthetjük. Salátába, pástétomnak, reggelire, ebédre vagy vacsorára. Válogassatok a legjobb csirkemájas receptjeink közül.
A csirkemellből viszonylag gyorsan lehet egyszerű fogásokat készíteni, nem véletlenül szeretik olyan sokan. Ha rakottasan készítjük el akkor még laktatóbbá és szaftosabbá tehetjük. Az alábbi receptben van minden, ami jó. Csirkemell, sonka, újhagyma, paprika, mustár, tejföl és persze sajt. Ha elkészítitek, biztosan bekerül a család kedvencei közé.
Szörp, palacsinta, fánk, leves és muffin - mind bodzával! Mivel most szezonja van, virágzik, egy séta vagy kirándulás alatt szedhetünk belőle egy nagy csokorral és máris készülhet a finomság! Nektek melyik a kedvenc bodzás desszertetek?
A jövő hét közepén hivatalosan is kezdetét veszi a meteorológiai nyár, vagy ha jobban tetszik, elérkezik a naptári nyár első napja. Ilyenkor már illik a tűzrakóhelyet előkészíteni a bográcsozásokra, grillezésekre, hiszen nincs jobb egy kiváló, szabadban elkészített gulyásnál, vagy egy szaftos pörköltnél. Következő dupla menüs válogatásunkban ezért azokra is gondoltuk, aki hétvégéjüket egy filagória, vagy kedvenc szalonnasütő helyük mellett tervezik eltölteni.
A rebarbara néhány éve reneszánszát éli. Újra divatba jöttek a savanykás zöldséggel készített desszertek, a különféle kompótok, mártások, szörpök és piték. A friss rebarbara viszonylag gyorsan romlik, így ha lehet, minél hamarabb használjuk fel. Mutatjuk is, hogyan, íme a legjobb receptek!
A szokatlan párosításokkal, fura alapanyagokkal készült ételek megalkotása rendkívül szórakoztató tud lenni. Néhány ilyen kísérletről bebizonyosodik, hogy jól működik, néhányról viszont kiderült, hogy nem a várt módon állnak össze az ízek és a textúrák. De a konyhaművészet végül is erről szól: kísérletezésről, próbálkozásokról.
A szezon slágere az eper, amit nem tudunk megunni. Ha pedig frissen nem sikerül elfogyasztani, süthetünk belőle isteni finomságokat. Az epres sütikből mutatunk olyan recepteket, amiket érdemes kipróbálni!