Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres gombóc eperöntettel

45 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított burgonyát kockákra vágjuk és egy lábasba tesszük, majd bő, sós vízben megfőzzük. Burgonyanyomóval összetörjük, pépesítjük, hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, a burgonyába beleütjük a tojást, beleszórjuk a lisztet, sózzuk, majd összegyúrjuk.
  2. A tésztát kb. 3 mm-re kinyújtjuk, kockákra vágjuk és a tészták közepébe teszünk egy-egy epret. Összecsípjük a négy sarkát, gombócokat formázunk belőle. Sós és forrásban lévő vízben kifőzzük a gombócokat. A zsemlemorzsát közben világosbarnára pirítjuk az olajon.
  3. Addig főzzük a gombócokat, amíg feljönnek a víz tetejére, akkor azonnal kiszedjük és megforgatjuk őket a pirított zsemlemorzsába. A gombócok mellé elkészítjük az eperöntetet.
  4. Az epreket megmossuk, levágjuk a végét, szárazra töröljük. Egy kis lábasba tesszük őket, rászórjuk a barna cukrot, ráöntjük a balzsamecetet és felforraljuk. Ha felforrt, akkor átpasszírozzuk, és kész is az eperöntet.

AMERIKAI SAJTTORTA EPERREL>>> 

MASCARPONÉS EPERFALATOK>>> 

VIENETTA SÜTEMÉNY EPERREL, CSOKIVAL>>> 

Megjegyzés

Ha szilvával működött a gombóc, akkor gondoltam, eperrel is fog. Nagyon szuper lett! A gyerekek kedvence! - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss