Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres-fehércsokis szívtorta

MME MME
5/5
> 90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A marcipánt lereszeljük, összedolgozzuk a tojássárgájával, a vaj felével, majd beledolgozzuk a maradék vajat és a kétféle cukrot, a citromhéjat is. A lisztet elvegyítjük a keményítővel, és a tojáshabbal felváltva a marcipános masszába dolgozzuk.

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Sütőpapírral kibéleljük egy nagyméretű, szívalakú sütőfroma alját, az oldalát vajazzuk. A formába kb. 3 evőkanál masszát terítünk, és a sütőben 5 percig sütjük. Kivesszük, 3 percig pihentetjük, majd rákenünk újabb 3 evőkanál masszát, és 5 percig sütjük. Addig folytatjuk, amíg a massza elfogy. Hagyjuk kihűlni.

A krémhez a zselatint beáztatjuk. A csokit tálkába tördeljük, és vízfürdő fölött felolvasztjuk. Másik tálban, de szintén a vízfürdő fölött a tojásokat habosra keverjük a cukorral, beledolgozzuk a rumot. A zselatint kinyomkodjuk, melegítve felolvasztjuk, és a tojáskrémbe keverjük. Hozzáadjuk a csokoládét. A tejszínt kemény habbá verjük, a krémbe forgatjuk.

A tortát tálra emeljük, sütőpapírból kb. 3 cm magas peremet készítünk köré. Rásimítjuk a krémet, és a hűtőben kb. 1 órát pihentetjük. (Kenjünk kevés krémet a torta olalára, és így tapasszuk hozzá a sütőpapírt!)

A díszítéshez az epret megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, és a torta tetejére rakosgatjuk. Megszórjuk csokireszelékkel, porcukorral, mentalevelekkel, citromhéjjal, pisztáciával díszítjük, és szeletelve kínáljuk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss