Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres és túrókrémes képviselőfánk

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 2,5 dl víz
  • 10 dkg margarin
  • 1 csipet só
  • 25 dkg liszt
  • 6 db tojás
  • Az epres túrókrémhez:
  • 40 dkg eper
  • 2 evőkanál citromlé
  • 50 dkg ricotta (vagy áttört túró)
  • 12 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 csomag habfixáló
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg csokoládé

Elkészítés

1.

2,5 dl felforralt vizet 10 dkg margarinnal, 1 csipet sóval, 25 dkg finomliszttel addig keverünk, amíg a massza összeáll. Tizenöt percig hűlni hagyjuk, és egyenként beledolgozunk 6 tojást. 

2.

A tésztamasszát habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt sütőlapra körül-belül 20 darab tojásnyi halmot nyomunk belőle. 220 Celsius-fokra előmelegített sütőben 20–22 percig sütjük. Még melegen levágjuk a kalapjukat.

3.

Az epret megmossuk, megtisztítjuk és 10 dkg-ot félreteszünk a díszítéshez. A többi epret felaprítjuk, meglocsoljuk a citromlével, és péppé turmixoljuk. A ricottát összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a habfixálóval és az eperpürével, majd 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

4.

A tejszínt kemény habbá verjük, beleforgatjuk a krémbe, és megtöltjük vele a fánkokat. A félretett eperszemeket negyedeljük és belenyomkodjuk a krémbe. A képviselőfánk kalapjára csorgathatunk olvasztott csokoládét is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss