Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

11 mesés epres desszert sütés nélkül meleg nyári napokra

default user icon
MME
Ez a finom, szív alakú gyümölcs sokkal több mint egy édes finomság. Az eper rendelkezik a legmagasabb tápanyagtartalommal, ezért ez a „gyümölcsök királynője". Íme 11 sütés nélküli epres finomság, ami mindenkit levesz a lábáról.

Eperből sosem elég, főleg, ha elérkezett a magyar eper szezonja. Igen sokoldalú ez az ízletes gyümölcs, hiszen ha frissen nincs lehetőségünk elfogyasztani, isteni finomságokat süthetünk belőle.

Az eper nem utóérő gyümölcs, ezért mindig egészséges, puha foltoktól mentes, friss zölddel rendelkező, érett szemeket vegyünk. Fonnyadt vagy sérült gyümölcsöt ne válasszunk.

Hűtőszekrényben rövid ideig, 1-2 napig megőrizheti a minőségét, de érdemes a vásárlás napján elfogyasztani. Mélyhűtőben akár fél évig is eláll. Mivel az epernek a földre érnek a termései, ezért alapos mosást igényel, de megmosni is csak közvetlenül fogyasztás előtt érdemes.

Következő válogatásunkban olyan sütés nélküli epres sütiket gyűjtöttünk össze, melyek közül legalább egyet mindenképpen el kell készítened, amíg még tart az eperszezon.

EPRES TRIFLE >>> 

EPRES-TÚRÓKRÉMES TORTA (SÜTÉS NÉLKÜLI RECEPT) >>> 

KÓKUSZOS-EPRES TEJBERIZS >>> 

FEHÉR CSOKIS, EPRES SAJTTORTA >>> 

EPRES TIRAMISU-POHÁRKRÉM >>> 

EPRES RAFFAELLO >>> 

EPRES TIRAMISU EGYSZERŰEN >>> 

VILLÁMGYORS EPRES–KÓKUSZOS POHÁRKRÉM >>> 

EPRES-ZABPELYHES ALAGÚT >>> 

EPRES JOGHURTFAGYI GÉP NÉLKÜL >>> 

EPRES TÚRÓHAB TONKABABBAL, ROPOGÓS CSOKIVAL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss