Elkészítés: Készítsük el előre a grillázst. Ehhez karamellizáljuk a cukrot lassú tűzön, víz nélkül. Amikor megbarnult, öntsük a karamellt a mandulára. Hagyjuk kihűlni és megkeményedni.
Melegítsük elő a sütőt kb 180 fokra. Mossuk és szárítsuk meg az epret. Készítsük el a tésztát, összedolgozva a lisztet és a lágy margarint. Adjuk hozzá a cukrot és a csipetnyi sót.
Kenjük ki margarinnal a sütőformákat, és helyezzünk bele a cukorral meghintett epret. Tegyünk rá egy réteg eperlekvárt, majd morzsoljuk rá a tésztát. Tegyük be a sütőbe, és süssük barnára, majd hagyjuk hűlni egy kicsit.
Ha langyosra hűlt, vaníliafagyival és a durva darabokra tördelt grillázzsal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre