Kicsumázzuk, majd megmossuk az epret és egy nagyobb tálba tesszük. Összekeverjük a citrom reszelt héjával, a barnacukorral, a keményítővel, majd egy kivajazott hőálló tálba szedjük.
Összekeverjük a sót, a sütőport, a cukrot, beledobjuk a hideg vajkockát is, majd egyenletesre keverjük egy robotgép segítségével. Ezután hozzáadjuk a tejszínnel kikevert tojást is, ami után már csak addig keverjük, amíg össze nem áll a tészta.
A tésztánkat egy kanál segítségével az eper tetejére szaggatjuk úgy, mint az aranygaluskát, végül pedig megszórjuk kristálycukorral a tetejét.
170 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük az epres cobblert. Szemmel is ellenőrizhetjük a sütést: akkor készült el a desszertünk, ha a teteje sötét aranysárga, alatta a gyümölcs pedig jó sűrű, szirupos.