hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres clafoutis (tejes pite)

MME MME
50 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az epres tejpite avagy clafoutis elkészítéséhez az epret megtisztítjuk, megmossuk, és apróbb darabokra vágjuk.
  2. A tésztához a cukrot a tojással, a sóval és a vaníliával kikeverjük, majd felöntjük a tejjel és végül beleszitáljuk a lisztet is. Kézi habverővel csomómentesre dolgozzuk.
  3. Egy nagyobb piteformát vagy egy kisebb tepsit, jénait kivajazunk, beleöntjük a tésztát, és megpakoljuk az eperrel.
  4. 175 fokra előmelegített sütőben, 30-35 perc alatt szép barnára sütjük a pitét. Akkor jó, ha a széle felpúposodik picit, a közepe pedig remeg. Még langyosan, porcukorral meghintve tálaljuk.

Nézd meg videón, hogyan készül az epres clafoutis avagy tejes pite

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss