Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres Charlotte II.

1 5/5
120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Pár szép szem epret tegyünk félre a díszítéshez, a többit összepépesítjük annyi cukorral, ami kedvünk szerint beédesíti. A tejszínt kemény habbá verjük, majd összekeverjük a cukros eperrel. Egy mély, kerek tálat keresztben kibélelünk fóliával, hogy mindenhol befedje.

Meglangyosítjuk a tejet, egy tálban összekeverjük a brandyvel. Ebbe mártogatjuk egy pillanatra a piskótákat, körberakjuk vele a tálat, és egy réteg krémet kenünk rá. Így folytatjuk a rétegezést, míg van hozzávaló. Hagyjunk meg egy adag krémet a végén, mert azzal húzzuk be a másnap kiborított félgömb alakú süteményünket.

Amikor elfogyott minden, a fólia végeit a sütemény tetejére húzzuk, hogy ne száradjon ki, egy lapos, nagy tányért tegyünk a tetejére nehezéknek. Egy éjszakára tegyük be a hűtőbe.

Másnap a fóliát lehajtva a lapos oldaláról kiborítjuk, nem a kukába, hanem egy méretben hozzá illő lapos tálra. Bevonjuk a maradék krémmel, díszítjük a félbevágott, félretett szép eperszemekkel, néhány mentalevéllel is feldobhatjuk a látványt!

Tálalásig visszatesszük a hűtőbe, torta módon szeleteljük. Ilyenkor nyáridőben pompás kísérője egy délutáni kávénak.

Megjegyzés

Férfi ember lévén a sültek, pörköltek, vadasok világa az enyém, a sütést (édességét) messze ívben elkerülöm, ezt az attrakciót azonban még én is végre tudom hajtani. - Nordkapp

Ezek is érdekelhetnek

Friss