Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres-barackos-túrós-habos süti

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 60 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A túrókrémhez:
  • 50 dkg túró
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 marék áztatott mazsola
  • 4 db tojás sárgája
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál búzadara
  • Valamint:
  • eperszemek
  • őszibarackkonzerv
  • A habhoz:
  • 4 tojásfehérje
  • 4 evőkanál cukor

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a puha margarint a többi hozzávalóval összegyúrom.

A sütőt előmelegítem 180 C fokra. Egy közepes méretű tepsiben (azért közepes méretű a tepsi, hogy a túrós töltelék legalább 1 cm vastag legyen rajta) belenyomkodom a tésztát, elősütöm.

Elkészítem a túrós tölteléket úgy, hogy minden hozzávalót összekeverek, majd az elősütött tésztára kanalazom, elsimítom. Félbevágott eperszemekkel és őszibarackszeletekkel rakom ki, majd a sütőbe visszatolom, és 30-35 percet sütöm.

A tetejére a habot géppel jó keményre felverem, a megsült süteményre kanalazom, elsimítom, és visszatolom a sütőbe, de a hőmérsékletet visszaveszem 120 C fokra, és ezen már csak szárítom a habot 15-20 percig.

Kihűlés után vizes késsel szeletelem.

Ezek is érdekelhetnek

Friss