Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres-áfonyás-túrós süti kaporral

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg margarin
  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tojás
  • A krémhez:
  • 50 dkg túró
  • 4,5 dl 20%-os tejföl
  • 4 tojás
  • 6 evőkanál búzadara
  • 18 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 kávéskanál kaporlevél
  • 12,5 dkg fekete áfonya
  • 40 dkg eper
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A puha margarint egy nagy tálba a tészta összes hozzávalójával összegyúrjuk, lisztezzük, amíg elválik az edény falától. Egy nagy tepsibe nyomkodjuk a tésztát, és 15 percet elősütjük.

Ez idő alatt elkészítjük a túrós tölteléket: egy nagy tálba áttörjük a túrót, hozzáadjuk a tejfölt, a tojások sárgáját, a cukrokat, a citromhéjat, a kaporlevelet, a búzadarát, jól elkeverjük. A tojások fehérjét géppel kemény habbá verjük, majd ezt is belekeverjük a túrós töltelékbe.

A tésztát kivesszük a sütőből, ráöntjük a túrós tölteléket, megszórjuk a gyümölcsökkel, és legalább fél órát sütjük tovább 180 fokon.

Hűlni hagyjuk, és hidegen szeleteljük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss