Egy tálban a tojásokat habosítani kezdjük a cukorral, sóval együtt. A tálat ezután vízgőz fölé helyezzük, és elektromos habverővel addig verjük, amíg ki nem fehéredik a hab, és beledugva az ujjunkat kissé melegnek nem érezzük. Ezután már levéve a melegről, kihűlésig dolgozunk rajta tovább, majd az olvasztott vajhoz keverünk egy keveset a habból, utána pedig az egészet vissza a nagyobb adag masszába.
Hozzádolgozzuk a liszttel elkevert mandulalisztet és óvatosan, spatulával addig keverjük, amíg egynemű nem lesz az egész. Egy 22 cm átmérőjű tortakarikába töltjük, és kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a tejet feltesszük melegedni egy fazékban vajjal, csipet sóval. A sárgáját fehéredésig verjük a cukorral, és utána kikeverjük a liszttel, keményítővel. Ha felforrt a tejes keverék, óvatosan ráöntjük a sárgájásra, és folyamatosan keverjük közben. Majd az egészet visszaöntjük az edénybe, és felforraljuk, forraljuk 1 percig. Ízesítjük a citrommal és kihűtjük.
A nagyobb adag vajat géppel jó habosra verjük és aztán a főzött krémmel alaposan kidolgozzuk, amíg csomómentes és gyönyörű nem lesz az egész. Hűtőbe tesszük.
A sziruphoz a cukrot összeforraljuk a vízzel, majd lehúzva már a tűzről, hozzáadjuk az alkoholt is.
Ha kihűlt a tészta, kivágjuk a karikából, és kettő lapba szeleteljük. Egy 20 cm átmérőjű karikával kiszúrjuk mindkettőt és a leeső szélét félre tesszük.
Rátesszük ezt a karikát egy tálaló tányérra vagy torta kartonra és az első lapot beletesszük. Megitatjuk a sziruppal, és rákanalazunk a krémből, amit egészen a forma széléig kikenünk. Az epreket felezzük hosszukban, és kibéleljük a karika szélét végig, szorosan. Újabb adag krém jön, és a második piskóta lap. Ezt is eláztatjuk a sziruppal, majd megkenjük a krémmel. Ráhalmozunk apróra vágott epret és fedjük a maradék krémmel. A tetejére rámorzsoljuk a levágott szélét és dekoráljuk friss eperrel, málnával.