Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epertorta csokis piskótával

45 perc
mester
átlagos
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az epertorta csokis piskótájához a gőz felett összeolvasztjuk a csokit és a vajat (ne legyen túl meleg), és egyneművé keverjük.
  2. Kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a sárgáját és a vajas csokoládét. Beleforgatjuk a kakaóport, a narancshéjat és sütőporral elkevert lisztet is, és összedolgozzuk.
  3. A masszát sütőpapírral kibélelt, kb. 22 cm átmérőjű tortaformába öntjük majd 175 fokra előmelegített sütőben, kb. 25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt, kiszedjük a tortaformából és vízszintesen 3 egyenlő lapra vágjuk.
  4. A pudingport kevés tejjel kikeverjük, a maradék tejet a cukorral felforraljuk, és a kikavart tejes pudinghoz öntjük, majd a lábast visszatesszük a tűzre, és összeforraljuk. Folkpakkal befedjük, hogy ne bőrösödjön be, és hűlni hagyjuk.
  5. A tejszínt kemény habbá verjük, majd megfelezzük. Egyik felét csillagcsöves habzsákba szedjük, a másik felével fellazítjuk a tejszín ízű pudingot.
  6. Előveszünk egy tortaállványt, rárakjuk az egyik piskótalapot, megkenjük a krém felével, a tetején eloszlatjuk az apró kockára vágott eper felét. Ráhelyezzük a második piskótalapot, jól lenyomkodjuk, majd a maradék krémmel bekenjük, és megszórjuk a maradék eperrel . Végül befedjük a harmadik piskóta lappal a tortát .
  7. A torta tetejét bekenjük tejszínhabbal, az oldalát csillagcsöves habzsákkal kidíszítjük. A megmaradt eperszemeket vékonyan felszeleteljük, és a torta oldalát körberakjuk vele. Közepére nyomunk egy habrózsát, és eperszeletekkel feldíszítjük. Tálalás előtt, kb. két órára a hűtőbe tesszük.

 

Megjegyzés

Itt az eper szezon eleje ezt a tortát a 4 éves Anna unokámnak készítettem .Mert ha jönnek hozzánk mindig azt kérdezi Mama sütöttél eper tortát. ma - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss