hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Eperlekváros piskótatekercs

55 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. Az eperlekváros piskótatekercs elkészítéséhez a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A tojásokat a cukorral és sóval a robotgép legmagasabb fokozatán addig keverjük (kb. 4-5 percig), amíg a térfogata kb. háromszorosára nő, besűrűsödik, és jól látható kis légbuborékok keletkeztek rajta.
  3. Ezután kanalanként hozzákeverjük a vizet. A legalacsonyabb fokozatra állítjuk a gépet, és a lisztet a citrom héjával kanalanként elkeverjük benne.
  4. Sütőpapírral bélelt nagy, lapos tepsibe simítjuk a tésztát, és kb. 13 perc alatt szép világosbarnára sütjük.
  5. Tiszta sütőpapírra borítjuk, az aljáról a papírt óvatosan lehúzzuk, és megnedvesített konyharuhával letakarjuk kb. 5 percre. Visszafordítjuk az eredeti felső (szebbik) oldalára, és még langyosan megkenjük az eperlekvárral. Feltekerjük, és hűvös helyen pihentetjük kb. 1/2 órát.
  6. A piskótatekercs tetejét porcukorral megszitálhatjuk, majd felszeletelve tálaljuk. 

Megjegyzés

4 tojásból kb. 5 tojásos tekercsünk lesz, mert a liszt és a plusz 2 kanál víz szaporítja, és könnyű, nagyon jó állagú tésztát kapunk, nem reped, nem száraz. - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss