hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Eperlekvár

MME MME
4.3/5
120 perc
bonyolult
átlagos
5 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az epret alaposan megmossuk, megtisztítjuk, lecsepegtetjük.
  2. Az eperszemeket negyedeljük, lábosba tesszük, rászórjuk a cukrot, és kb. 1 órát állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Leöntjük az eperről a levet, ezt szörpnek megfőzhetjük, az epret kevergetve sűrűre főzzük.
  3. Ha megfelelő sűrűségű, hozzáöntjük a pálinkát. A forró lekvárt az előkészített üvegekbe szedjük, lezárjuk, pár percre fejtetőre állítjuk, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

RIBIZLILEKVÁR 

SZŐLŐ-ANANÁSZ LEKVÁR 

CHIA MAGOS EPERLEKVÁR 

Megjegyzés

Ez a mennyiség kb. 5 db 2 dl-es üveghez lesz elég! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss