Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Eperlekvár

MME MME
1
70 perc
mester
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az eperlekvár elkészítéséhez az epret kb. 5 percre hideg vízbe áztatjuk, majd folyó víz alatt alaposan leöblítjük. Hagyjuk teljesen lecsepegni, aztán kicsumázzuk.
  2. Egy nagy tálba tesszük, összetörjük (krumplinyomóval), majd hozzáadjuk a cukrot. Éjszakára lefedjük, és hűvös helyre tesszük, hogy a cukor teljesen feloldódjon.
  3. Másnap átöntjük egy lábosba, és felforraljuk. Ekkor kb. 1 liternyit átmerünk belőle egy fémszűrőbe, kicsit kinyomkodjuk, majd a sűrűjét visszaöntjük a lábasba a citromok kifacsart levével együtt.
  4. Közepes lángon 30 percig forraljuk, közben néha megkeverjük. A tűzről levéve azonnal sterilizált üvegekbe adagoljuk, szorosan lezárjuk azokat, és 10 percre az összeset fejjel lefelé fordítjuk.
  5. Utána plédbe bugyoláljuk az üvegeket, és 24 órán át hagyjuk a dunsztban az eperlekvárt.

Megjegyzés

Fanny-tanács: Felbontás után tartsd a hűtőben, és a lehető leghamarabb fogyaszd el!
Ez a mennyiség kb. 3 literhez elég. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss