Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Eperlekvár

MME MME
1
90 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az epret kb. 5 percre hideg vízbe áztatjuk, majd folyó víz alatt alaposan leöblítjük. Hagyjuk teljesen lecsepegni, aztán kicsumázzuk.
  2. Egy nagy tálba tesszük, összetörjük (krumplinyomóval), majd hozzáadjuk a cukrot. Éjszakára lefedjük, és hűvös helyre tesszük, hogy a cukor rendesen feloldódjon.
  3. Másnap átöntjük egy lábosba, és felforraljuk. Ekkor kb. 1 liternyit átmerünk belőle egy fémszűrőbe, kicsit kinyomkodjuk, majd a sűrűjét visszaöntjük a lábasba a citromok kifacsart levével együtt. Közepes lángon 30 percig forraljuk, közben néha megkeverjük.
  4. A tűzről levéve sterilizált üvegekbe adagoljuk, szorosan lezárjuk azokat, és 10 percre az összeset fejjel lefelé fordítjuk. Utánaegy plédbe bugyoláljuk az üvegeket, és 24 órán át hagyjuk benne a lekvárt. 

    íGY LESZ A LEKVÁROD OLYAN, MINT A NAGYIÉ! >>>

    EPERLEKVÁR ÉS EPERDZSEM - 9 RECEPT SZUPER RECEPT BEFŐZÉSHEZ >>> 

    Még több befőtt, lekvár és szörprecept >>>

    Rengeteg recept eperrel >>>

Megjegyzés

Fanny-tanács: Felbontás után tartsd a hűtőben, és a lehető leghamarabb fogyaszd el!
Ez a mennyiség kb. 3 literhez elég. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss