Elkészítés: Az epret megmosom, felkockázom, felteszem főni kb. 2 liter vízben. Ehhez adom a citrompótlót, a sót, a cukrot és a fűszerkeveréket. Forrásig főzöm. Botmixerrel pürésítem még forrón, majd hozzáadom a tejszínnel kikavart tejszínes pudingport. Még egyet forralok rajta. Közben a grízt, a túrót, a sót és a tojást összekeverem, és 20 forintos nagyságú gombócokat készítek belőle (összesen 20 darabhoz elég ez a mennyiség). A lobogó levesbe teszem, és miután feljönnek a leves tetejére a golyók, onnan számítva még 5 percig főzöm. Egy adag leveshez kb. 3-4 gombócot adok. Akkor a legjobb, ha majdnem hideg, és pirított mandulával van megszórva a leves teteje. Néha fagyit is adok hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre