Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Eperkrémes-tejszínes kocka

55 perc
rafinált
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Kén-dioxid

Elkészítés

  1. A tojást a cukrokkal, a sóval és a vajjal habosra keverjük. Belekeverjük a kakaóport is, kevés citromhéjat reszelünk hozzá, és a tejet is belekerverjük.
  2. A lisztet tálbaszitáljuk, elkeverjük benne a sütőport, majd adagonként a tojásos masszához keverjük.
  3. A tésztát sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítjuk, rászórjuk az aprított csokit. A 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
  4. A megsült piskótát tiszta sütőpapírra borítjuk. A sütéshez használt papírt lehúzzuk róla. A tiszta sütőpapírral együtt visszatehetjük a tepsibe, amíg kihűl.
  5. A krémhez a tejben elkeverjük a pudingport és a cukrot, majd sűrű pudingot főzünk belőle. Kihűtjük. Citromlével és az eperlekvár felével ízesítjük.
  6. 2,5 dl tejszínt a cukorral és a zselatin fixszel kemény habbá verünk. A kihűlt pudingba finoman beleforgatjuk.
  7. A piskótatésztát megkenjük vékonyan a maradék lekvárral, majd a pudingkrémet is elsimítjuk rajta, végül a 2 evőkanál cukorral és a habfixálóval habbá vert tejszínt is rásimítjuk az epres süti tetejére.
  8. A hűtőben dermesztjük 1-2 órát, majd kockákra vágjuk, eperszemekkel díszítve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek