Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Eperkrémes palacsinta (paleo)

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A palacsintához:
  • 15 dkg gesztenyeliszt
  • 5 dkg kókuszliszt
  • 4 dl szénsavas víz
  • 1 dl kókuszkrém
  • 4 ek kókuszolaj
  • 4 db tojás
  • Az eperkrémhez:
  • 1 doboz kókusztejszín (165 ml)
  • 4 szem eper a krémbe
  • 4-5 szem a díszítéshez
  • 1 ek négyszeres édesítő (vagy 3 ek eritrit)
  • késhegynyi só
  • 1 db citrom
  • 1 kk fahéj
  • 1 tk zselatin
  • 2-3 kocka étcsokoládé

Elkészítés

  1. Az eperkrémhez a zselatint 0,5 dl meleg vízben csomómentesre keverjük, és a krém hozzávalóival együtt turmixgépben krémesítjük. A krémet fél órára hűtőbe rakjuk.
  2. A palacsintához a gesztenyelisztet, a kókuszlisztet, a szénsavas vizet, a kókuszkrémet, a kókuszolajat és a tojásokat turmixgépbe tesszük és sima, palacsintatészta sűrűségű masszává dolgozzuk.
  3. A szokásosnál nagyobb és kicsit vastagabb palacsintát sütünk a tésztából (ebből az adagból 4 darabot). Az első palacsinta sütése előtt a serpenyőt kenjük át kókuszolajjal.
  4. A palacsinták egyik felére kenjük az epres krémet, a széleire friss eperszeleteket teszünk, ráhajtjuk a palacsinta másik felét, majd olvasztott csokival díszítjük a tetejét. 

    NEM CSAK PALEÓSOKNAK: SZUPER MINDENMENTES DESSZERTEK! >>> 

    LIGHT SÜTEMÉNYEK, PALEO PALACSINTÁK ÉS CUKORMENTES TORTÁK: 60 CSODÁS ÉDESSÉG FOGYÓKÚRÁZÓKNAK! >>>


Megjegyzés

Természetesen hagyományos alapanyagokból is elkészíthetjük ezt az egyszerű, mutatós és ráadásul nagyon finom desszertet.
A csokival úgy a legkönnyebb díszíteni, ha egy kisebb nylon zacskó egyik sarkába tesszük a csokikockákat és addig tartjuk felforralt vízben, amíg el nem olvadnak. Amikor már folyékony, pici lyukat vágunk a zacskó sarkán, és ezen keresztül csurgatjuk ki a csokit, tetszőleges alakzatokban. - Bodnár Éva

Ezek is érdekelhetnek

Friss