Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Eperkrémes labdácska fahéjsziruppal

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 45 dkg liszt
  • 2 dl langyos tej
  • 6 evőkanál cukor
  • 3 dkg élesztő
  • csipet só
  • 2 tojás
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • A krémhez:
  • 2 csomag epres pudingpor
  • 8 dl tej
  • cukor
  • A sziruphoz:
  • 6 evőkanál víz
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál fahéj

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt pici cukorral a tejben elmorzsolva felfuttatjuk, majd a tészta hozzávalóival összedagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Ezalatt megfőzzük pudingot.

A megkelt tésztát 4 részre vágjuk, majd henger alakúra sodorjuk, és 6 részre vágjuk. A darabokból gombócokat formálunk, és sütőpapíros tepsire tesszük, majd hideg sütőbe toljuk, bekapcsoljuk a sütőt, és nagy lángon sütjük pirosra.

Mikor kész, nagylukú fecskendővel pudingot fecskendezünk tölteléknek a sütikbe.

A szirupot felfőzzük, majd a sütire locsoljuk. Megszórhatjuk porcukorral is.

Ezek is érdekelhetnek