Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Eperkrémes csokirolád

60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat a cukrokkal 10 perc alatt habosra keverjük, majd hozzáadjuk az étolajat.
  2. A lisztet, a sütőport, a kakaóport összekeverjük és egy fakanállal a tojásos masszához keverjük.
  3. Egy 23x34 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát beleöntjük. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 25 perc alatt készre sütjük.
  4. A pudingport a tejjel és a cukorral felfőzzük. A pudingos krémet kihűtjük, majd az eperlekvárral kihabosítjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, fokozatosan a pudingos krémhez adagoljuk, és jó habosra keverjük.
  5. A kisült, kihűlt kakaós piskótát egy tálban összetörjük, és az olvasztott csokoládéval, valamint annyi tejjel, hogy nyújtható legyen összegyúrjuk.
  6. Egy sütőpapíron téglalap alakúvá kinyújtjuk. A krémet rákenjük, és a papír segítségével feltekerjük. Hűtőbe tesszük pár órára, majd bevonhatjuk cukormázzal, csokival vagy éppen megszórjuk porcukorral. 

    KAKAÓS DESSZERTEK: A LEGJOBB RECEPTEK EGY HELYEN >>> 

    6 ELRONTHATATLAN KAKAÓS DESSZERT A HÉTVÉGÉRE >>> 

    Epres sütik egy helyen >>> 

Megjegyzés

Ez a finom süti is az ünnepekre készült. Nagyon ízlett mindenkinek. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss