A kekszet morzsoljuk össze vagy daráljuk le. Melegítsük fel a vajat, és keverjük bele a kekszmorzsát.
Egy 26 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletesen lapogassuk bele a vajas kekszet. Tegyük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, tegyünk félre pár szemet a díszítéshez. A maradék felét vágjuk fel apró darabokra.
Az eper másik felét botmixerrel pépesítsük, keverjük hozzá a joghurtot, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a citromlevet.
A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és keverjük addig, amíg teljesen feloldódik. Hűtsük langyosra.
A zselatint adjuk hozzá az epres joghurtos krémhez, majd keverjük alaposan össze.
A habtejszínből készítsünk kemény habot. Keverjük apránként ezt is az epres krémhez úgy, hogy sima habot kapjunk. Ezután óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, keverjük hozzá az előzőleg apróra vágott epret is.
Vegyük ki a hűtőből a kekszes alapot, egyenletesen öntsük rá a joghurtos eperhabot, majd tegyük vissza a hűtőbe pár órára. A legjobb, ha egész éjszakára bent hagyjuk, hogy kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
A lehűtött epertortát vegyük ki a hűtőből, majd ízlés szerint díszítsük tejszínhabbal és a félretett eperszemekkel.