Eperhabtorta (sütés nélkül)

18 szavazat
60 perc
egyszerű
költséges
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A kekszet morzsoljuk össze vagy daráljuk le. Melegítsük fel a vajat, és keverjük bele a kekszmorzsát.
  2. Egy 26 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletesen lapogassuk bele a vajas kekszet. Tegyük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
  3. Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, tegyünk félre pár szemet a díszítéshez. A maradék felét vágjuk fel apró darabokra.
  4. Az eper másik felét botmixerrel pépesítsük, keverjük hozzá a joghurtot, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a citromlevet.
  5. A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és keverjük addig, amíg teljesen feloldódik. Hűtsük langyosra.
  6. A zselatint adjuk hozzá az epres joghurtos krémhez, majd keverjük alaposan össze.
  7. A habtejszínből készítsünk kemény habot. Keverjük apránként ezt is az epres krémhez úgy, hogy sima habot kapjunk. Ezután óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, keverjük hozzá az előzőleg apróra vágott epret is.
  8. Vegyük ki a hűtőből a kekszes alapot, egyenletesen öntsük rá a joghurtos eperhabot, majd tegyük vissza a hűtőbe pár órára. A legjobb, ha egész éjszakára bent hagyjuk, hogy kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
  9. A lehűtött epertortát vegyük ki a hűtőből, majd ízlés szerint díszítsük tejszínhabbal és a félretett eperszemekkel.

Megjegyzés

Tálalás előtt helyezzük tortát egy tortatálra, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss